Banden

Er zijn verschillende banden beschikbaar. Voor elk seizoen zijn er banden beschikbaar. Zo zijn er zomer- en winterbanden. Wat is het verschil daartussen? Zomerbanden zijn over het algemeen harder dan winterbanden. Dit zorgt op een droog wegdek voor meer grip. Winterbanden daarentegen zijn zachter van aard. Bij koude weersomstandigheden heeft de winterband meer grip dan zomerbanden.

Zorg wel dat u op tijd u zomer- en winterbanden laat wisselen!

Niet alleen het soort band is belangrijk, ook de grootte van de band. Zo staat er op de zijkant van een band een afmeting. Bijvoorbeeld: 195/50 R15. Dit betekend dat de band een breedte heeft van 195 mm, de verhouding van de bandhoogte/bandbreedte in percentages (50% van 195 mm) en de diameter van de velg. In dit voorbeeld is dat een 15 inch velg.

Wij kunnen dit persoonlijk allemaal aan u uitleggen. Kom gerust langs voor vrijblijvend advies over welke banden u het best kunt gebruiken. Daarnaast kunnen wij de volgende services bieden voor banden:

*Banden wisselen
*Banden balanceren
*Banden reparatie
*Bandenspanning controle

Wij verzorgen ook de opslag van uw zomer- of winterbanden(set) zodat u het volgend seizoen direct van bandenset kunt wisselen.

Ook kunnen wij de levering en montage van uw lichtmetalen wielenset verzorgen. Kom eens vrijblijvend langs om de mogelijkheden voor uw auto te bespreken.

Onze gegevens

Madame Curiestraat 8
3316 GN Dordrecht

Tel. 078-6175657

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

maandag t/m vrijdag
van 8.30u tot 17.30u

zaterdag en zondag
Gesloten